Eettinen tuotanto

Mori Collective Picture by Matti Ollila

MORICO by Mori Collective -mallistot suunnitellaan hitaan muodin arvojen mukaan. Toiminnan kulmakivinä ovat eettisesti valmistetut vaatteet, materiaalilähtöinen suunnittelu ja vastuullinen lähituotanto. Luonto, geometria ja symboliikka sekä korkealaatuiset materiaalit inspiroivat eettisiä vaatemallistojamme. 

MORICO-vaatteita valmistetaan pienissä sarjoissa Virossa, jossa olemme alusta asti tehneet yhteistyötä saman ompelimon kanssa. Osa ainutlaatuisista kierrätyskankaista valmistetuista MORICO-tuotteista ommellaan Helsingissä paikallisten ompelijoiden käsityönä. Korumme valmistetaan suomalaisesta koivusta, ja ne on laserleikattu ja koottu Helsingissä. Sesonkimallistojen sijaan pyrimme jatkuvuuteen ja tuotantoon, joka perustuu kysyntään ja saatavilla oleviin materiaaleihin.

Tavoitteenamme on käyttää korkealaatuisia materiaaleja ja tehdä kestäviä malleja ympäristöstä ja toiminnassamme mukana olevista ihmisistä hyvää huolta pitäen. Pyrimme siihen, että toimitusketjumme ovat mahdollisimman läpinäkyviä. Tämä luo omat haasteensa pienelle yritykselle, mutta teemme lujasti töitä sen toteutumisen eteen ja kehitämme jatkuvasti kaikkia toimintamme osa-alueita.

 

Lista alihankkijoista

Leikkaus ja ompelu
Ally Oü, Viro 
Janita Rauhala, Suomi

Kankaat ja asusteet
Lebenskleidung, Saksa 
Carvico S.p.a, Italia
Achille Pinto, Italia
Pure Waste Textiles Oy, Suomi/Intia
Black Moda Oy, Suomi/Portugali

Jospel Oü, Viro
Texlin Oü, Viro
Wasa Sweden Ab, Ruotsi

Printit
Printscorpio Oy, Suomi
Print Helsinki, Suomi
Oulun Paitapaino Oy, Oulu

Korut
Laser Cut Studio Oy, Suomi
Faktoria tmi, Suomi
Sora Design, Suomi

 

Lue lisää