Luomupuuvilla

Kaikki MORICO-vaatteissa käytetty puuvilla on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa. Veluuri- ja neulekankaat valmistetaan Turkissa ja hankitaan luotetuilta suomalaisilta ja eurooppalaisilta tavarantoimittajilta, jotka vierailevat tehtailla säännöllisesti. Trikoopaidat ja digipainetut puserot valmistetaan Portugalissa ja Kreikassa, ja veluurikankaat Izmirissä, Turkissa.

 

Cotton Photo by Marianne Krohn on UnsplashGOTS-sertifioidut kankaat
Käyttämiemme tekstiilien GOTS-sertifiointi takaa sen, että kangas on luomulaatuinen sekä sosiaalisesti ja ympäristön kannalta vastuullinen lähtien raaka-aineiden korjuusta vaatteiden valmistamiseen ja etiketöintiin asti. Asiakkaan näkökulmasta sertifikaatti toimii uskottavana todisteena materiaalin alkuperästä ja laadusta. GOTS-sertifikaatin sosiaaliset kriteerit perustuvat Kansainvälisen työjärjestön (ILO) keskeisiin sopimuksiin, jotka sisältävät työntekijöiden oikeudet sekä lapsi- ja pakkotyön kiellon.

GOTS kieltää tekstiilien käsittelyssä yleisesti käytettyjen vaarallisten kemikaalien käytön ja edellyttää, että kaikki kankaissa käytettävät väriaineet hyväksytään ennen käyttöä ja että ne täyttävät tiukat kriteerit. Kun tuotannossa ei käytetä vaarallisia kemikaaleja, suojellaan sekä työntekijöitä että ympäristöä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi maaperän kunto paranee ja vesistöjen saastuminen vähenee. Lisäksi lopputuotteessa ei ole haitallisia jäämiä, mikä suojaa itse tuotteen kuluttajaa. Sertifioinnin suorittaa riippumaton GOTSin hyväksymä sertifioija, ja myös sertifikaatin saaneet tilat tarkastetaan säännöllisesti.

Lue lisää GOTS-sertifikaatista täältä.

 


Luomupuuvilla ja vesi
Textile Exchange -raportin elinkaarianalyysin tulosten perusteella puuvillan luomutuotanto käyttää keskimäärin 90% vähemmän vettä verrattuna perinteisin menetelmin kasvatettuun puuvillaan. On hyvä tietää, että perinteisessä puuvillantuotannossa käytettävät myrkylliset kemikaalit myrkyttävät myös vettä.

GOTS-sertifioidun puuvillan valmistamiseen käytettyjen märkäkäsittelylaitosten tulee pitää tarkkaa kirjaa kemikaalien käytöstä, energian sekä veden kulutuksesta ja jätevesien käsittelystä. Kaikkien märkäkäsittelylaitosten jätevedet tulee käsitellä oikein toimivassa jätevedenpuhdistamossa.

Vaikka korkealaatuisista luomupuuvillakankaista syntyy kestäviä tuotteita, on luomupuuvillalla kuitenkin myös huonoja puolia. Sen vuoksi yksi päätavoitteistamme on etsiä myös kierrätysmateriaaleja ja korvata osa puuvillasta esimerkiksi kierrätyspuuvillalla tai hampulla, jotka vaativat luomupuuvillaa vähemmän vettä ja muita luonnonvaroja.

 

Osta luomupuuvillatuotteitamme täältä.