Meistä

MORICO by Mori Collective designers

MORICO – Meidän tarina

MORICO on perustettu vuonna 2015 Helsingissä ja tunnettiin alunperin nimellä Mori Collective. Kaikki merkkimme ovat yhden nimen alla, mutta ajatus taustalla pysyy edelleen samana. Nykyisin MORICO sijaitsee Pikisaaressa, Oulussa. MORICO on suunniteltu kaikille hidasta muotia rakastaville. Kuten kuu kiertää maata, tavoitteenamme on matkata yhdessä kanssasi kohti kiertotalouden mukaista muotia.

Suunnittelumme pohjautuu hitaan muodin periaatteisiin: ajatonta, tyylikästä ja materiaalilähtöistä. Tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan rakkaudella vastuullisesti ja lähellä koko tuotteen elinkaari huomioiden. Uniikit mallistomme muodostuvat kestävän tuotannon mukaisista luomu- ja kierrätysmateriaaleista.

Olemme Tytti & Jenni – kaksi naista, jotka lumilautailu toi yhteen monta vuotta sitten. Pian huomasimme, että meillä on myös monia muita kiinnostuksen kohteita. Olimme molemmat opiskelemassa vaatetusalaa ja haaveilimme omasta yrityksestä.

Kesällä 2015 meillä molemmilla tuli vahva tunne, että nyt on oikea hetki toteuttaa unelmamme. Ymmärsimme, että yhdessä olemme vahvempia kuin yksin. Näin matkamme alkoi.

Jaamme samat arvot ja työskentelemme yhdessä saavuttaaksemme saman tavoitteen, joka on löytää kestäviä ratkaisuja suunnitella ja valmistaa tyylikkäitä vaatteita.

Globaalin pikamuodin hallitsemassa maailmassa tämä on valtava haaste. Uskomme kuitenkin parempiin vaihtoehtoihin ja opimme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia toteuttaa hidasta muotia. MORICO-merkkimme avulla voimme vaikuttaa askel askeleelta.

Rakkaudella, Tytti & Jenni