Kierrätetyt kankaat

ECONYL® – kierrätyskuitu nailonista ja kierrätetty polyesteri

Joka vuosi valtameriin päätyy arviolta noin 8 miljoonaa tonnia muovijätettä. Tämä on todellinen uhka niin ihmisten kuin merten eliöiden ja kokonaisten ekosysteemien terveydelle. Jos sama tahti jatkuu, valtameret sisältävät enemmän muovia kuin kalaa vuoteen 2050 mennessä.* 

Koska nailonin ja polyesterin kaltaiset synteettiset materiaalit voidaan kierrättää, ne olisi syytä kierrättää aina kun mahdollista. Dark Matter -vaaatteiden kierrätyskankaat ovat italialaisen Carvicon valmistamia, ja viimeistellyt kankaat Öekotex-100-sertifioituja. Vaatteissa käytetty polyesteri on 100% kierrätyspolyesteriä, jota valmistetaan kulutusperäisestä tekstiilijätteestä. Loput kankaissa käytettävästä materiaalista on uuden elämän saanutta kierrätettyä ja kierrätettävää ECONYL® -nailonia, jonka valmistuksessa on puolestaan käytetty teollisuuden jätevirtoja kuten käytettyjä kalaverkkoja, mattonukkaa ja vaateteollisuuden leikkuujätteitä. Sen sijaan että tekstiilit heivattaisiin kaatopaikalle elinkaarensa päätteeksi, niille tarjotaan uusi uljas elämä käsittelemällä ne takaisin kiertoon kuiduiksi ja langoiksi.

Dark Matter reversible Top & Alaosa on valmistettu ECONYL® -nailonista ja kierrätetystä polyesteristä


Uimapuvuissa ja legginseissä käytämme kankaita, jotka sisältävät elastaania puhtaasti siitä syystä, että uimapukujen ja legginsien on venyttävä. Lycra® Xtra Life™ -materiaalissa on käytetty 22% elastaania. Tämä kuituteknologia takaa tuotteen pitkäkestoisen istuvuuden ja ehkäisee klooriveden, lämmön ja aurinkovoiteiden aiheuttamaa hajoamista jopa 10 kertaa pidempään kuin suojaamattomat kankaat. Muistathan käyttää ekologisia aurinkovoiteita, jotka eivät sisällä ympäristölle haitallisia kemikaaleja tai mikromuovia!

*Lue lisää muovien valtavista haasteista Ellen MacArthur -säätiön (2016) julkaisusta "The New Plastics Economy: Rethinking the Future of Plastics”

Kestävät materiaalit