Koko-opas - Uima-asut & urheiluvaatteet

Koko-opas

Meille on tärkeää, että MORICO-ystävämme löytävät monikäyttöisistä ja kestävistä uima-asuistamme ja urheiluvaatteistamme hyvin istuvan koon ja mallin. Koska kaikki vartalot ovat täydellisiä ja erilaisia, olemme nyt laajentaneet valikoimaamme sopivammaksi eri vartalotyypeille. Alta löydät koko-oppaamme uima-asuille ja urheiluvaatteille, jonka avulla sinun on helpompi löytää juuri sinulle täydellisesti istuva koko!

Voit aina kysyä lisää mitoistamme ja suosituksistamme sinulle parhaan uima-asun, vaatteen tai asusteen löytymiseksi sähköpostitse morico @ morico.fi tai käyttämällä yhteydenottolomakettamme. Pyydämme sinua lähettämään viestisi mukana rinnan, vyötärön ja lantion ympärysmitat sekä pituutesi!

Huomioithan sen, että käännettävissä MORICO-uimapuvuissa on kaksinkertainen kangas, joten uima-asut eivät jousta yhtä paljon kuin tavalliset uima-asut, joissa on vain yksi kerros kangasta. Jos mittasi ovat kokojen väliltä, kannattaa valita suurempi koko.

MORICO Revival One Piece Happy News Size quide

Revival-uimapuku

Revival-uimapuvussa on imarteleva v-pääntie ja sivuilla muotoon ommellut taitteet, jotka parantavat istuvuutta eri rintakoot huomioiden. Kapeat olkaimet ovat säädettävissä takaapäin ja ne voidaan säätää myös ristikkäin. Uimapuvussa on hieman matalampi selkäaukko, eikä uimapuvun pituus vaihtele kokojen välillä yhtä paljon kuin Solar-uimapuvussa.

Revival-uimapuku peittää pakarat suhteellisen hyvin. Vaikka uima-asun alaosa ei paljasta liikaa, se imartelee vartalosi muotoja ja tuntuu päällä erittäin mukavalta. Solar-uimapuvussa on sama alaosan leikkaus.

MORICO Solar One Piece Tulikukka Size guide

Solar-uimapuku

Tämä viime kesältä tuttu MORICO-uimapuku on saanut uuden nimen, Solar. Se päällä kelpaa syleillä auringonpaistetta ja kylpeä kesän valossa!

Pyöreämpi pääntie on korkeampi edestä, mikä lisää peittävyyttä Revival-uimapukuun verrattuna. Solar- ja Revival-uimapuvut pitävät pakarat melko peitettyinä. Vaikka ala-osan leikkaus ei paljasta liikaa, imartelee se kuitenkin vartalosi muotoja ja saa olosi tuntumaan erittäin mukavalta.

MORICO Shimmer Top Size Guide

Shimmer-yläosa

Tässä käännettävässä Shimmer-bikinitopissa on kapeat mutta mukavat olkaimet. Topin ympärysmitta on säädettävissä sen jälkeen, kun olet pukenut topin yllesi. Toppi on solmittavissa sekä edestä että takaa. Bikinitopin kupeissa on muototaitteet, joten toppi istuu paremmin myös isompi rintaisille henkilöille verrattuna Sunny-bikinitoppiimme.  Olkahihnan pituutta voi säätää jonkin verran sitomalla yläosaa takapuolelta enemmän ylös tai alas. Huomaa, että olkahihnat saattavat aluksi tuntua hieman tiukilta, mutta ne löystyvät hieman käytössä.

Shimmer-bikinitoppi puetaan ylle solmien, joten toppi on säädettävissä. Jos mittasi sijoittuvat kokojen välille, suosittelemme valitsemaan koon, joka on lähempänä kuppikokoasi. Jos olet pitkä, sinulla on suurempi kuppikoko ja haluaisit pidemmät olkaimet, normaalia suurempi koko tästä mallista saattaa olla sinulle hyvä valinta. Älä epäröi kysyä meiltä kokosuosituksia, vaan lähetä meille mittasi tämän sivun alareunassa olevien ohjeiden mukaan!

MORICO Sunny Top and Reversible bottom fit guide

Sunny-yläosa

Tässä käännettävässä Sunny-bikinitopissa on leveät mukavat olkaimet. Leikkaus on sama kuin edellisessä Dark Matter / Helle / Marjaniemi-topissa. Topin toinen puoli on kuviollinen ja toinen puoli yksivärinen, joten tässä mallissa saat kaksi bikinitoppia yhdessä. Toppi sopii täydellisesti myös legginsien tai Haven-housujen kanssa ja toimii hyvin myös urheilu- ja arkitoppina. Kaksinkertaisen kankaan ansiosta toppi antaa kohtuullisen tuen. Suuremmille kuppikoille suosittelemme uutta Shimmer-bikinitoppia.

Käännetävä alaosa

Alkuperäinen MORICO bikinialaosa on käännettävä, eli toinen puoli on yksivärinen ja toinen kuviollinen. Mallissa on korkea vyötärö. Vyötärölinjaa voi halutessaan taittaa matalammaksi. Kuten uimapuvuissa, myös Käännettävä alaosa pitää pakarat kohtalaisen peitossa. Vaikka alaosan leikkaus ei paljasta liikaa, se ilmartelee käyttäjänsä vartaloa ja saa olosi tuntumaan taatusti mukavalta.

Vuoden 2022 Käännettävä alaosa tulee olemaan hieman leveämpi XL- ja XXL-koossa aiempiin vuosiin verrattuna. Muuten malli pysyy ennallaan!

 MORICO Sustainable Haven surf shirt and activewear trousers

Haven-paita 

Haven-paita on täydellinen urheilupaita esimerkiksi surffaamiseen. Kangas, pitkät hihat ja korkeampi pääntie suojaavat sinua UV-säteilyltä. 

Istuvuus on napakka, joten paita pysyy päällä myös uidessa ja surffatessa. Paita on valmistettu kierrätetystä Renew Techno -kankaasta, joka on pehmeämpi ja joustavampi, joten tiukasta istuvuudesta huolimatta paita on miellyttävä päällä. 

Haven-housut

Näissä upeissa levenevissä housuissa on leveät lahkeen suut ja hyvin istuva, korkea vyötärö. Housut ovat monipuoliset, joten voit käyttää niitä niin urheillessa kuin illalla ulos lähtiessäsi. Nämä housut on valmistettu kierrätetystä polyesterikankaasta, joissa on mukana Lycra Xtra Life -elastaania, joka tekee housuista sekä kiinteät että joustavat.

MORICO Recycled and sustainable Leggings and Biker Shorts size guide

Legginsit & pyöräilyshortsit

MORICO-legginseissä on korkea vyötärö ja upea istuvuus. Ne sopivat täydellisesti joogaan, kuntosalille, tanssiin, surffaamiseen ja moneen muuhun liikuntaan. Sekä legginsien että pyöräilyshortsien vyötärön leikkaus on sama, mutta Kanerva-legginsit on valmistettu nailonpohjaisesta ECONYL® -kierrätyskuidusta, joten ne tuntuvat hieman pehmeämmiltä ja joustavammilta verrattuna Pyöräilyshortseissa ja Haven-housuissa käytettyyn kierrätettyyn polyesterikankaaseen.

Legginsseistä yksi koko pienempi kuin normaalisti voisi olla istuva. Legginssien kuuluu tuntua melko tiukoilta ja toiselta iholta. Jos legginssit ovat vähän löysät, ne voivat valua käytössä.

Biker-shortsien malli on vähän tiukempi, joten niistä isompi koko voisi olla sopiva. Jos sinulla on hienot isommat reidet, tämä malli ei välttämättä sovi, sillä lahkeen suu voi olla silloin vähän tiukka.

MORICO Measurement Charts

MORICO-mittataulukko

Nämä vartalon mittataulukot löytyvät verkkokaupastamme. Mitat ovat suuntaa antavia, sillä istuvuus riippuu myös vartalotyypistä sekä esimerkiksi pituudestasi. Esimerkiksi uimapuvut sopivat hyvin leveämmille lantioille. Uimapukujen, Sunny-yläosan ja Käännettävän alaosan mitat kasvatat hieman enemmän koissa XL ja XXL verrattuna kokoeroon XS-L -koissa.

Mittausohjeet:

  • Rintakehä – mittaa rintakehän täyteläisimmän kohdan ympäriltä.
  • Vyötärö – mittaa vyötärösi kapeimman kohdan ympäriltä. Tämä mitta ei ole kovin tärkeä bikineitä ajatellen.
  • Lantio – mittaa lantion leveimmän kohdan ympäriltä.

Muista, että käännättävissä MORICO-uimapuvuissa on kaksinkertainen kangas, joten ne eivät jousta yhtä paljon kuin tavalliset uimapuvut, joissa on vain yksi kangaskerros. Jos mittasi osuvat kokojen välille, kannattaa valita suurempi koko.

Ota yhteyttä, jos tarvitset minkäänlaista apua mallien tai kokojen valitsemisessa tai jos esimerkiksi uima-asun tai urheiluvaatteen koko ei kokotaulukkomme mukaan sovi vartalosi mittoihin.  Otamme mielellämme vastaan myös palautetta, toiveita ja ideoita kehittääksemme toimintaamme tulevaisuudessa! Haluamme parantaa vaatteitamme, ohjeitamme ja kaavojamme parhaan istuvuuden ja asiakaskokemuksen aikaansaamiseksi!

Pyrimme jatkossa laajentamaan kokovalikoimaamme myös suurempiin kokoihin. Lisäämme pian lisää kuvia myös eri vartalotyypeistä, jotta näet mallien istuvuuden entistä paremmin!