Vaatevallankumous – Kuva on valmistanut vaatteeni?

Viime viikolla vietettiin Fashion Revolution -vaatevallankumousviikkoa. On kulunut 10 vuotta siitä, kun Rana Plaza -tehdasrakennus romahti Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Yli 1100 vaatetusalantyöntekijää menetti henkensä ja yli 2500 loukkaantui. Vaatevallankumousviikkoa vietetään tapaturmassa menehtyneiden muistoksi ja vaaditaan, ettei kukaan kuolisi muodin vuoksi.

 

MORICO-vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan pienissä sarjoissa Virossa, jossa olemme alusta asti tehneet yhteistyötä saman ompelimon kanssa.Olemme tehneet sivuillemme toimittajalistan, josta voit löytää kaikki toimittajamme. Kuvissa alla näet osan taitavista ompelijoista ja työntekijöistä, jotka valmistavat MORICO-vaatteita.

MORICO Who made my clothes? Fashion Revolution

MORICO Who made my clothes? Fashion Revolution

MORICO Who made my clothes? Fashion Revolution

Pyrimme valmistamaan tuotteitamme kysynnän mukaan pienissä erissä saatavien laadukkaiden materiaalien mukaan. Materiaalivalikoimamme sisältää muun muassa kierrätystekstiilejä, Tencel™, Ecovero™ ja sertifioitua luomupuuvillaa. Pyrimme hankkimaan kaikki materiaalit läheltä Euroopasta, kuten Saksasta, Italiasta ja Portugalista. Useat printtimme painetaan Suomessa. Voit lukea lisää kestävän tuotannon mukaisista materiaaleistamme tästä.

Korumme valmistetaan suomalaisesta koivusta, ja ne on laserleikattu ja koottu Helsingissä. Tässä on Soili ja hän valmistaa korvakorujamme. Soili työskentelee Kalliossa ja tekee pienkorusarjoja ja yhteistyötä muiden pienten yrittäjien kanssa.

MORICO-korut valmistetaan suomalaisesta koivuvanerista, ja ne laserleikataan Helsingissä. Korvakorujen metalliosat ovat kirurgista terästä tai kierrätettyä hopeaa, josta Soili muotoilee esimerkiksi New Moon -korvikset renkaat käsityönä. Kaikki puukorumme pakataan FSC-sertifioituihin pahvirasioihin, joissa on kartonki vaahtomuovipehmusteen sijaan. 

MORICO Fashion Revolution, who make your jewellery

 

MORICO-mallistot suunnitellaan hitaan muodin arvojen mukaan. Tavoitteenamme on käyttää korkealaatuisia materiaaleja ja tehdä kestäviä malleja ympäristöstä ja toiminnassamme mukana olevista ihmisistä hyvää huolta pitäen.

Voit olla osa muodin vallankumousta! On monia tapoja, joilla voit olla muodin vallankumouksellinen ja käyttää ääntäsi ja voimaasi positiivisen muutoksen aikaansaamiseen. Tee viisaita ostopäätöksiä, tue paikallisia kestäviä vaatemerkkejä. Muista rakastaa, käyttää uudelleen ja kierrättää kaikki vaatteesi. Voit myös allekirjoittaa Fashion Revolution -manifestin, jonka on allekirjoittanut jo yli 15000 henkeä: https://www.fashionrevolution.org/manifesto/

♡ & ♲


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.