Kultakero - Täydelliset Hiding Sun -aarteet kevätaurinkoon

MORICO-mallistomme Hiding Sun on suomalaista vastuullista muotia parhaimmillaan. Kuten ennenkin, mallisto on saanut inspiraationsa ainutlaatuisesta suomalaisesta luonnosta, joka näkyy niin huolellisesti valituissa korkealaatuisissa materiaaleissa, kuten luomukankaissa, kuin myös vaatteiden monikäyttöisissä malleissa ja rennossa istuvuudessa. Hiding Sun hohkaa kaamoksen sävyissä ja on jälleen suunniteltu huomioiden materiaalien luonnollisuus, kestävyys ja vastuullisuus. Mallistossa on käytetty enimmäkseen GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa. 

Hiding Sun -mallisto kimaltelee kaamosyön sävyissä ja siivittää sinut Lapin tuntureille. Kultakero-printin mallisto herkuttelee kaikilla niillä hämmästyttävillä sävyillä, joita näet horisontin yläpuolella vain harvoin vuoden aikana. Kullan ja vaaleanpunaisen välähdykset muistuttavat koko pitkän talven piilossa pysyvästä auringosta. Kultakero-printissä siintää tunturijonoja ja korkeuskäyriä. Viivakuviot muistuttavat maastojen eri korkeuksia merkitseviä ääriviivoja kartoissa. 

Väreissä aistii kaamoksen kajoa. Ruskeanharmaa vakosametti Stonegrey sointuu rakkakiviin ja veluurisävy Kaarnikka on herkutellut rinteillä kasvavia variksenmarjoja. Rakkaus luontoon näkyy uutuuksissa ja on myös syy tavoitteeseemme olla vastuullinen brändi. Ympäristöystävällisyyden lisäksi luomme ajatonta muotia, jotta aarteidemme elinikä olisi mahdollisimman pitkä, kuten pitkissä ja kestävissä ystävyyssuhteissa kuuluukin olla.

MORICO Wanderer Sweater Kultakero

Hiding Sun -mallistomme kestävät materiaalit

Panostamme laadukkaisiin ja kestävän tuotannon mukaisiin kankaisiin, sillä ne ovat merkittävä osa vastuullista suunnittelua. Luomupuuvillakankaiden GOTS-sertifikaatti takaa ekologisen ja sosiaalisen vastuullisuuden koko tekstiilien tuotantoketjulle.

Textile Exchange -raportin mukaan puuvillan luomutuotanto käyttää keskimäärin 90% vähemmän vettä kuin tavallisen puuvillan tuotanto. Lisäksi luomupuuvillan tuotannossa ei käytetä myrkyllisiä kemikaaleja, jotka saastuttavat ympäristöä. GOTS-standardi koskee myös työoloja, joiden on oltava yhdenmukaiset johtavien kestävän kehityksen standardien kanssa, kuten ILO (International Labour Organization). Tuottajilla täytyy olla myös hallintajärjestelmät kunnossa työolojen seurantaan, jotta sosiaalisen vastuun kriteerit työoloista ja työhyvinvoinnista sekä palkoista tulee täytettyä.

Lue lisää meidän kestävistä ja sertifioiduista materiaaleistamme tästä.

MORICO pic Aino Huotari


Lapin ja kaamoksen sävyjä uusissa väreissämme

Uuden Kultakero-printin lisäksi MORICO-tuotteiden suosituimmat ekologiset kankaat ovat saaneet uusia kiehtovia värejä. Uusi vakosamettisävy, Stonegrey, sopii yhteen Lapin terävien rakkakivien kanssa. Uusi veluurisävy Kaarnikka on paikallinen sana pohjoisen luonnossa kasvavalle variksenmarjalle. Nämä vastuulliset tekstiilit on valmistettu luomupuuvillasta. Ruskeanharmaan Stonegrey-vakosametin löydät myös meidän suositusta lempitakista, joka on rennon istuva, korkea kauluksinen ja monilla taskuilla, siis sekä  käytännöllinen että tyylikäs. 

MORICO-talvimalliston Wanderer-paita ja Wanderer-mekko ovat loistavia esimerkkejä hitaasta muodista. Voit käyttää niitä vaeltaessa tuntureilla tai tanssiessa revontulten alla, ja ne ovat yhtä mukavia ylläsi myös kotona rentoutuessasi. Wanderer-paita ja -mekko kuuluvat osaksi jokaisen harkittua, ajatonta ja monipuolista vaatekaappia.

 MORICO Rakkakiveä

MORICO by Mori Collective Kultakero - yhteistyö kuvittaja Suvi Suitialan kanssa

Tunnemme lahjakkaan kuvittajan Suvi Suitialan yhteisen harrastuksemme, lumilautailun kautta. Olemme viettäneet useita talvipäiviä samoilla Lapin tuntureilla tai Norjan vuorilla. Suvi on kotoisin Kemijärveltä, mutta asuu nykyisin Oulussa. Yhteistyömme sai inspiraation yhteisistä lempimaisemista tuntureilta. Kultakero on yksi Pyhätunturin huipuista ja printti viekin sinut Lapin tuntureille, sillä se siintää tunturijonoja ja korkeuskäyriä. Sen kultaisella ja vaalean punertavalla leikittelevä värimaailma kumpuaa niistä harvoista kaamoksen hetkistä, kun aurinko nousee juuri ja juuri horisontin yläpuolelle.

Tervetuloa mukaan vastuullisen muodin matkalle kohti kestävämpää muotoilua ja hidasta muotia!

MORICO Pyhätunturi Kultakero

Pyhätunturilla Kultakeron huipulla. Kuvat Aino Huotari.

 

Lisää Lappi-inspiraatiosta, kestävistä materiaaleista sekä Kultakero kuosista ja sen suunnittelijasta tulevissa blogikirjoituksissa...


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.