Rakkaudella valitut, kestävät lahjaideat äitienpäiväksi

Monissa maissa juhlitaan äitienpäivää tässä kuussa. Äitienpäivää vietetään 9. päivä toukokuuta esimerkiksi Yhdysvalloissa, Intiassa ja eri Euroopan maissa (kuten Suomessa, Saksassa, Italiassa tai Virossa). Myöhemmin toukokuussa äitienpäivää taas vietetään esimerkiksi Ranskassa, Marokossa tai Ruotsissa, monien muiden maiden joukossa.

Jos olet valmistautumassa äitienpäivään ja etsit täydellistä lahjaa, voimme auttaa sinua valitsemaan ihanan kestävän kehityksen mukaisen lahjan. Anna hetki aikaa tärkeän lahjan valinnalle ja lue alta ideat, jotka olemme koonneet lahjavalintasi tueksi. Valikoimaan on koottu muutamia omaperäisiä ja hyödyllisiä sekä kestäviä lahjoja. Toivottavasti löydät sopivan lahjan näistä inspiroivista lahjaideoista.

Alla on myös muutamia alennuksia lahjoihin teille, rakkaat MORICO-ystävämme.


Upea äitienpäivälahja, hieman yksilöllisempi kukkakimppu: FloweRescue

Kukkakimppu on yksi  klassisimmista lahjoista äitienpäivänä, mutta se ei välttämättä ole kaikkein kestävin vaihtoehto. Kukkateollisuus tuottaa valtavan määrän jätettä, sillä kukat ovat erittäin hauraita ja helposti pilaantuvia tuotteita. Onneksi on kuitenkin upeita ​​ihmisiä, kuten FloweRescue -yhtiön perustaja Kati Mayfield, joka tekee upeaa työtä jätteiden vähentämiseksi kukkien parissa.

Kuva: flowerescue.org


FloweRescue on yhteisö, jonka kutsumuksena on hyödyntää tukkukauppiaiden ja kukkakauppiaiden ylijäämäkukkia ja lahjoittaa ne vanhainkodeille, sairaaloille, hyväntekeväisyysjärjestöille ja yhteisötaideprojekteille. Ihanaa eikö? FloweRescue antaa näille hukkaan meneville kukille uuden mahdollisuuden.


Tällaisia äitienpäivälahjoja voit valita FloweRescuelta

Jos olet Helsingissä, voit tarjota jäsenyyden FloweRescue-palveluun, jonka avulla äitisi voi tavata ihastuttavan vapaaehtoisyhteisön, joka valmistaa kukkakimppuja joka viikko. Vuotuisen jäsenyyden hinta on 30€. Tämä on hyvä lahja, vaikka äitisi ei asu Helsingissä. Hän saattaa pitää ajatuksesta tukea ihanaa yhdistystä, vaikkei itse pääsisikään vapaaehtoistyöhön.

Kuva: flowerescue.org


Toinen vaihtoehto on tarjota kokemus, jossa äiti pääsee itse oppimaan miten valmistetaan upea, kestävän kehityksen mukainen kukkakimppu. Tämän lahjan saajana äiti pääsee mukaan hyväntekeväisyystyöhön. FloweRescue-kokemuksia tarjotaan 2 tai 3 tunnin jaksoina max. 10 hengen ryhmille. Tähän hetkeen sisältyy tietoa kukkateollisuuden jäte- ja kestävyyskysymyksistä samalla, kun opitaan leikkokukkien käsittelyä ja hoitoa sekä yksinkertaisten kukkakimppujen valmistamista kestävämmän tavan mukaisesti. Jokainen osallistuja saa viedä kotiin oman kimppunsa, ja loput valmistetuista kimpuista lahjoitetaan jollekin FloweRescuen vakituisista kumppaneista tai osallistujan valitsemalle järjestölle.

Kokemuksen hinta on 30 € / henkilö, ja voit ostaa sen täältä.


Toinen klassinen äitienpäivälahjaidea – korut

Ei kuitenkaan mitkä tahansa korut, vaan paikallisesti tuotetut ja puusta valmistetut korut. Tiesitkö, että MORICO-korvakorut on valmistettu suomalaisesta koivusta ja ne on leikattu ja koottu Suomessa? Nimiensä mukaan upeat Waterfall-, Mountain- ja Kimpale-korvakorumme ovat syntyneet Lapin luonnon inspiroimina.

Mountains earrings

Äitienpäivän kunniaksi tarjoamme näistä ihanuuksista 20 % alennuksen. Alennus on voimassa 9.5. saakka. Käytä MORICO-MOTHERS -alennuskoodia tilauksen yhteydessä ja anna näiden ihanuuksien ilahduttaa äitiä äitienpäivänä.

Waterfalls earrings

Löydät kaikki MORICO-korvikset tästä.


Täydellinen lahja uudelle äidille tai tulevalle äidille: Äitivuosi-kirja 

 Kuva: aitivuosi.com

Onko lähipiirissäsi odottavia äitejä tai äskettäin äideiksi tulleita? Jos on, ei tätä kirjaa ihanampaa äitienpäivälahjaa voisi keksiä. Kirja on syntynyt kolmen naisen upean yhteistyön tuloksena. Joogaopettajan, Doulan ja konseptisuunnittelija, Hanna-Mari Nieminen, kestävää matkailua edistävän DUARA TRAVELS -yrityksen perustaja Annika Järvelin sekä lahjakas ja herkkä valokuvaaja Sara Vallioja-Hertell loivat tämän ihana kirjan jokaiselle tuoreelle ja tulevalle äidille. Äitivuosi on opas uusille äideille, ja auttaa heitä sopeutumaan uuteen elämäänsä.

Tämä 352-sivuinen teos sisältää monipuolista tietoa esimerkiksi äidin ja vauvan ravitsemuksesta ja unesta. Toipuminen raskaudesta ja synnytyksestä, suhteet uudessa elämäntilanteessa, hormonien aiheuttamat mielialamyrskyt ja vanhemmuuden intuition vahvistaminen avautuvat tätä kirjaa lukiessa uudella tavalla uunituoreille äideille. Erilaisten äitien tarinat ja vinkit tarjoavat vertaistukea ja uusia näkökulmia itsensä hoitamiseen keskellä jokapäiväistä vauva-arkea.

Kuva: aitivuosi.com

 

Teille rakkaat MORICO-ystävät, tämä ainutlaatuinen kirja on äitienpäivän kunniaksi 10 % alennuksessa. Käytä alennuskoodiasi MORICOxAnnika ja tilaa oma kappaleesi täältä. 

 

Äitienpäivälahjaideoita nollahukka periaatteen mukaisesti – Niimaar

Niimarin on perustanut Karikosken perhe, äiti ja hänen kaksi tytärtään: Aija, Enni ja Sanni. Heidän tavoitteensa on vähentää jätettä ja tukea vastuullista käyttäytymistä. Niimaar-myymälästä löydät monia nollahukka periaatteen mukaisia lahjaideoita äitienpäiväksi.

Kuva : niimaar.com


Yksi suosikeistamme on kierrätetystä puukomposiitista valmistettu biojätelaatikko. Tämän biojätelaatikon suunnittelun takana on palkittu, espanjalainen suunnittelija Andreu Carulla. Niimaarilla on upeita tuotteita, jotka ovat valmistettu kiertotalouden mukaisen suunnittelun periaatteita kunnioittaen.

MORICO-ystävänä saat tästä biojätelaatikosta Polar-värissä nyt 15 % alennuksen koodilla MORICOxNIIMAAR.

Saat samalla koodilla 15% alennuksen myös näistä tuotteista: Ecosmol Forever Bin ja Ecomini Forever Bin.

Kaupasta löydät myös muita söpöjä ja kestäviä äitienpäivälahjaideoita, kuten  ihastuttavat kestopussit, Zero Waste Society -e-kirja tai yrttitikut.


Niimaarin työpaja verkossa - äitienpäivän kunniaksi voit antaa lahjan, joka säästää luontoa

Niimaarin Nollahukka-työpajat rasittavat lompakkoa vain 30 euron verran, mutta ovat hauska ja interaktiivinen tapa oppia tekemään omia tuotteita. Nämä ihanat "Tee se itse" -tuotteet voivat olla: deodorantti, puhdistusneste, kierrätetyt korvakorut tai ylijäämäkukista valmistettu kukkakimppu. Työpajaan äiti voi osallistua pääkaupunkiseudulla tai verkossa. Kuinka huomaavainen ja omaperäinen lahja, josta äidit voivat nauttia missä tahansa.

Kuva: niimaar.com


Hitaan muodin äitienpäivälahja – MORICO-lahjakortti

Lahjakorttimme on täydellinen viime hetken lahja äitienpäiväksi, sillä lahjakortti on tilattavissa verkosta ja lahjakortti-koodi toimitetaan suoraan sähköpostiin. 

Ei siis hätää, mikäli lahja on vielä hankkimatta ja haluat muistaa äitiä. Sinun ei tule tarkistaa vaatekokoa tai tietää tarkkaan suosikkituotta, sillä laajasta hitaan muodin valikoimasta löytyy jokaiselle äidille jotakin. Helppoa sekä sinulle että äitienpäivälahjan saajalle.

 

Lahjakortin arvon voit valita omaan budjettiisi sopivaksi, sillä summa voi olla mitä tahansa 30€ - 300€ väliltä.

Osta MORICO-lahjakortti täältä.

Ihanaa äitienpäivää! 


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.