Vinkkejä vastuulliseen jouluun!✨

MORICO talvimaisema Lappi

Huolettaako sinuakin joulun aiheuttama kuluttaminen?

Joulu on ihanaa aikaa. Aikaa perheelle, ystäville, rauhalle ja rakkaudelle. Joulua kuitenkin varjostaa vahva kaupallisuus. Monella herää kysymys, kuinka voisin yhä nauttia joulusta, mutta kuluttaa vähemmän? Joka vuosi pohdimme uusia ratkaisuja siihen, kuinka voisimme viettää vastuullisempaa joulua. Olemmekin keränneet vinkkejä vastuullisen joulun viettoon ja haluamme nyt jakaa ne teidän kanssanne:

 1. Secret Santa

Secret Santa on jouluperinne, jossa kullekin osallistujalle arvotaan yksi henkilö, jolle hän ostaa joululahjan.  Tarkoituksena on vasta lahjoja avatessa paljastaa, kuka osti kenellekin lahjan. Näin jokainen antaa ja saa yhden mieluisan ja ajatuksella ostetun lahjan ja tällöin kaikkien ei tarvitse keksimällä keksien ostaa jokaiselle lahjaa. Secret Santa:n voi toteuttaa perheen, ystävien tai vaikkapa työporukan kanssa. Sen lisäksi, että Secret Santa -perinne vähentää kulutusta, tuo se myös jouluun yllätyksellisyyttä, sillä on jännittävää odottaa aattoon asti saadakseen tietää kuka toimi kenenkin ”salaisena joulupukkina”.

 2. Tee se itse

DIY-lahjat ovat olleet viime aikoina yhä enemmän esillä. Tästä olemme iloisia, sillä mikä onkaan hauskempaa kuin fiilistellä joulua askartelun parissa. Itse tehdyt lahjat voivat olla vaikka mitä ja luovuutta sekä mielikuvitusta saa käyttää ideoidessa runsaasti.  Villasukat, makramee teokset, kynttilät, saippuat tai vaikkapa jouluiset leivonnaiset ovat vain muutamia esimerkkejä lukuisista mahdollisuuksista ja varmasti mieluisia lahjoja. Netistä löytyy valtavasti ideoita ja ohjeita DIY-lahjoihin. Itse tehdyssä lahjassa on myös se etu, että sen voi personoida lahjansaajalle haluamallaan tavalla.  Mikäli koet, että sinulla ei ole aikaa tehdä lahjaa itse tai et koe olevasi käsistäsi taitava voit ostaa jotakin kotimaista ja itse tehtyä. Näin tuet pienyrittäjää ja voit samalla antaa ihanan uniikin lahjan.

 3. Anna lahjaksi hidasta muotia

MORICO Hoodie Dress

Ihanat Hiding Sun Hoodie-mekot ovat pehmoisia joululahjoja

Me haluamme kannustaa hitaan muodin suosimiseen pikamuodin sijasta. Ehdotammekin lahjaksi MORICO-lahjakorttiaMeidän lahjakortilla lahjansaaja, voi valita mitä tahansa upeasta hitaan muodin valikoimastamme. Tällä lahjalla saat annettua vastuullista ja kestävää muotia. Tämä lahja helpottaa sinua lahjan antajaa huimasti, sinun ei tarvitse miettiä mistä lahjansaaja voisi mahdollisesti pitää tai muistella mikä hänen kokonsa olikaan, sillä hän saa itse valita juuri sellaista mistä itse pitää. Win-win-tilanne siis!

MORICO-lahjakortti vähentää lahjastressiäsi, sillä sinun ei tarvitse lähteä ruuhkaisiin liikkeisiin ravaamaan, kun voit ostaa lahjakortin muutamalla klikkauksella netistä. Lahjakortille voit valita vaihtoehdoistamme haluamasi summan ja mikäli et löydä haluamaasi summaa valikoimasta, voit ottaa meihin yhteyttä ja saat lahjakortin juuri sille summalle, kuin haluat. Lahjakortti on voimassa vuoden ajan, joten aikaa riittää.

Osta lahjakortti tästä 

 

 4. Lahjoita hyväntekeväisyyteen

Anna lahja, joka tekee hyvää maapallollemme ja sen ihmisille. Lukuisat järjestöt, kuten World Vision, UN Women, Punainen Risti, UNICEF, WWF, Animalia, Suomen Eläinsuojeluliitto ja monet muut tarjoavat mahdollisuuksia lahjoittaa lahjoja niitä tarvitseville. Lahjoitukset edistävät oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa ympäri maailman, sekä tarjoavat mahdollisuuksia monelle elämälle. 

 5. Paketoi kierrätys mielessä

Paketoiminen voi joskus aiheuttaa turhaa materiaalien hankintaa ja synnyttää ylimääräistä jätettä, jota ei voi kierrättää. Paketoinnissa voit käyttää luovuutta ja hyödyntää kotoa löytämiäsi materiaaleja, kuten kankaita tai vaikkapa sarjakuvalehtiä ja sanomalehtiä. Voit paketoida lahjoja myös koreihin ja laatikoihin, joista lahjansaaja saa samalla uusia sisustuselementtejä kotiinsa. Suosittelemme tänäkin jouluna säästämään saamiesi lahjojen hyvinä säilyneitä lahjapapereita ja lahjanauhoja, jotta voit käyttää niitä myöhemmin uudelleen tulevien lahjojen paketointiin.

Kerro meille kommenteissa ajatuksiasi vastuulliseen jouluun liittyen ja millaisia ajatuksia tämä blogiteksti sinussa herätti. Kuulemme myös mielellämme teidän vinkkejänne vastuullisen joulun viettoon.

 

Ihanaa joulunodotusta kaikille!💜
Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.